Kolajen ve Peptit Nedir ? Faydaları ?

14-01-2022 13:06
Kolajen ve Peptit Nedir ? Faydaları ?
Kolajen tam olarak nedir? 

Cilt için neden kolajenin uygulandığını tam olarak anlamak için kolajenin ne olduğunu anlamak gerekir. Kollajen, bağ dokularının ana bileşeni olarak memelilerde en bol bulunan proteinlerden biridir. Vücudumuzun hemen her yerinde bulabilirsiniz: kemikler, kaslar, bağlar, tendonlar, gözler, dişler ve hatta kan damarları. Gohara, "Bu dokulara yapıyı veren iskeledir" diye açıklıyor. 

 

Alabama, Birmingham'da yerleşik kurul onaylı dermatolog Corey L. Hartman, yaşlandıkça vücudumuz giderek daha az kolajen üretmeye başlıyor ve kolajen kalitesinin de düştüğünü söylüyor. Buna karşılık, kırışıklıklar oluşur ve cilt sarkar. (Stresin yanı sıra yaşam tarzı ve çevresel faktörler de kolajenin azalmasına katkıda bulunur, kozmetik kimyager Ron Robinson'ı ekliyor .) 

 

Öte yandan, topikal kolajen, vücudumuzun doğal olarak ürettiği kolajen ile aynı değildir - bu, cilt tarafından kolayca emilmeyen sentetik bir versiyondur,. Tarihsel olarak, cilt bakım ürünlerinde bulunan kolajen balıklardan elde edilmiştir, ancak piyasada vegan kolajen formülleri ortaya çıkmaktadır. Kozmetik kimyager Ginger King, "Daha yeni kolajen kaynakları biyo-mühendislik yoluyla veya bitki kaynaklarından yapılabilir” diyor .  

Kollajenin topikal olarak faydaları nelerdir? 

Teorik olarak, cilt bakım ürünlerindeki kolajenin amacı, mevcut kolajeni güçlendirmek ve kırışıklıkları yumuşatmanın yanı sıra sıkılığı, hidrasyonu ve esnekliği artırmaktır. Bununla birlikte, pratikte, tüm topikal kollajenin gerçekten cildi nemlendirdiğini söylüyor ve kolajen moleküllerinin - sentetik veya başka türlü - cilt yüzeyinin altına dalmak ve kolajen sentezini uyarmak için çok büyük olduğunu söylüyor.

Her gün, cildinizi daha iyi hale getirdiği söylenen modaya uygun yeni bir cilt bakım bileşeni varmış gibi geliyor. Bazı bileşenler eylemden daha fazla heyecan uyandırır, ancak diğerleri buna gerçekten değer - ve peptitler, kaçırmak istemeyeceğiniz bir bileşendir., ciltte doğal olarak bulunur, ancak aynı zamanda birçok cilt bakım ürününe dahil edilirler - ve bunun iyi bir nedeni vardır.

Peptitler, cildin ihtiyaç duyduğu belirli proteinleri oluşturan amino asitlerdir. Daha spesifik olarak, kolajen üç polipeptit zincirinden oluşur, bu nedenle peptitlerin eklenmesi cildinizi kolajen yapmaya teşvik edebilir . Daha fazla kolajen daha sıkı, daha genç görünen bir cilde yol açabilir.

Vücudunuz doğal olarak kolajen üretir, ancak zamanla  kolajen üretimi azalır Güvenilir Kaynakbu da cildin daha kırışık, daha az düzgün ve parlak görünmesine neden olabilir. O şişeye ulaşmadan önce, bilmeniz gerekenler burada.

Kolajen molekülü aslında deri yoluyla emilemeyecek kadar büyüktür, bu yüzden birçok insan kolajen açısından zengin olan ilik ve kemik suyu yemeyi veya kolajen takviyeleri almayı tercih eder.

Ancak peptitler, vücut tarafından kullanılabilecekleri cilt tarafından emilebilir. Peptidleri cilt bakım rutininize dahil etmenin cilt için birçok faydası vardır.

Geliştirilmiş cilt bariyeri

Vücudun bakterilere, ultraviyole ışınlarına, kirliliğe ve diğer toksinlere karşı savunma hattıdır. Cilt bariyeri  sigara dumanına ve diğer kirliliklere maruz kalmaktan ve hatta yetersiz uykudan zarar görebilir. Peptitler daha güçlü bir bariyer oluşturmaya yardımcı olur.

Azaltılmış kırışıklıklar

Kolajen cildi ve dudakları dolgunlaştırabilir ve cilt daha sıkı ve dolgun olduğunda kırışıklıklar ve ince çizgiler daha az görünür olacaktır.

Daha elastik cilt

Kollajene ek olarak, peptitler ayrıca bir protein türü olan elastin liflerini de oluşturur. Bu lifler cildin daha sıkı ve gergin görünmesini sağlar.

iltihabı hafifletir

Peptitler iltihabı hafifletmeye , hasarlı cildi onarmaya ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olabilir.

Kesintileri gidermeye yardımcı olabilir

Bazı peptidler anti mikrobiyaldir yani akneye neden olan bakterileri öldürebilirler .

Peptitler cildin dış tabakasına nüfuz edebilir, bu nedenle cildin üstüne oturmak yerine daha derine batarlar. Bunları diğer hücreler için haberciler olarak düşünebilirsiniz - hücrelere kolajen ve elastin üretmelerini söyleyen sinyaller gönderirler.

Peptitler genellikle mucizevi bir tedavi olarak lanse edilir, bazıları şöyle der: Peptidler Botoks ürünler kadar iyi çalışırlar ve etkileri yüksektir— bunun nedeni, nörotransmitter peptitlerin kas kasılmasına neden olan kimyasalları geçici olarak bloke edebilmesidir, ancak Botoks kadar etkili değildir .

Peptidler cilt için kesinlikle faydalı olabilse de, yine de bilinmesi gereken bazı dezavantajlar vardır.

HUSUSLAR VE DEZAVANTAJLAR
  • Peptitler genellikle çok pahalı ürünlerdir.
  • Araştırma hala gelişiyor. AHA'lar ve Retinol gibi diğer bileşenler şu anda daha bilimsel olarak desteklenen yaşlanma karşıtı bileşenlerdir.
  • Pek çok farklı peptit türü vardır ve bazılarının cilt üzerinde herhangi bir etkisi olmaz.
  • "Peptit" kelimesi bazen bir pazarlama terimi olarak kullanılabileceğinden, dermatoloğunuza veya başka bir güvenilir kaynaktan tavsiye isteyin.

Peptitler, kolajen ve elastin gibi cildin ihtiyaç duyduğu belirli proteinlerin yapı taşları olan amino asitlerdir.

Peptid içeren bir serum veya nemlendirici kullanmak daha sıkı, daha genç görünen bir cilde ve belki de daha az sivilce oluşumuna yol açabilir. Peptitler genellikle güvenli kabul edilir ve umut verici bir cilt bakım bileşeni olsalar da, etkinlikleri konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.